William Demant Invest

Investeringer

Oticon Fondens investeringsaktiviteter foretages gennem William Demant Invest, der er 100 % ejet af Fonden. Foruden andelen i William Demant Holding A/S på 55-60 % omfatter investeringerne en ejerandel på ca. 52 % i den islandske protesevirksomhed Össur hf., ca. 42 % i ejendomsselskabet Jeudan A/S, ca. 22 % i fertilitetsbehandlingsfirmaet Vitrolife AB samt ca. 89 % i det engelske medicoselskab Vision RT.

William Demant Holding

Oticon Fonden er hovedaktionær i William Demant Holding A/S. William Demant ejer en række virksomheder, som udvikler og markedsfører høreapparater, diagnostiske instrumenter og høre- og kommunikationsudstyr som fx headsets og systemer til forstærkning af lyd. Koncernen ejer blandt andet virksomhederne Oticon, Bernafon, Sonic, Oticon Medical, Interacoustics og 50 % af Sennheiser Communications. William Demant Holding blev noteret på NASDAQ i København (tidl. Københavns Fondsbørs) i 1995 og er i dag én af verdens største producenter af høreapparater.

Össur hf.

Össur hf. er global markedsleder inden for non-invasivt ortopædisk udstyr og leverer innovative løsninger til markedet for proteser og støtteskinner. Selskabet, der blev grundlagt i 1971, har sit hovedkvarter i Island og beskæftiger 2.710 medarbejdere i 18 lande. Össur hf. har været noteret på den islandske børs siden 1999 og på NASDAQ i København siden 2009.

William Demant Invest A/S investerede første gang i Össur hf. i 2004 og har sidenhen løbende købt aktier i selskabet. I dag er William Demant Invest A/S den største aktionær i selskabet med en aktiepost på ca. 52 %.

Jeudan A/S

Jeudan A/S er Danmarks største børsnoterede ejendoms- og ejendomsserviceselskab. Koncernen beskæftiger sig med investering i og drift af erhvervs- og beboelsesejendomme, fortrinsvis i København, og yder derudover rådgivning inden for ejendomsmarkedet, hvilket sker gennem datterselskabet Jeudan Servicepartner.Koncernens målsætning er at generere fortsat vækst og lønsomhed baseret på værdier om “ordentlighed, dygtighed og tilgængelighed”.

William Demant Invest A/S foretog sin første investering i Jeudan A/S i 2004 og har sidenhen løbende købt aktier i selskabet. Med en aktiepost på ca. 42 % er William Demant Invest A/S i dag en af de to største aktionærer i Jeudan A/S.

Vitrolife AB

Vitrolife blev grundlagt i 1994 og var en af ​​de første virksomheder, der beskæftigede sig med fertilitetsbehandling. Vitrolife er i dag en international koncern inden for medicinsk fertilitetsudstyr. Inden for produktområdet fertilitet udvikler, producerer og markedsfører virksomheden medicinsk udstyr til assisteret reproduktion. Arbejdet udføres ligeledes for at muliggøre anvendelsen og håndteringen af stamceller til terapeutiske formål. Vitrolife har ca. 330 medarbejdere, og virksomhedens produkter sælges i omkring 110 markeder. Virksomhedens hovedkontor ligger i Göteborg, Sverige.

William Demant Invest foretog sin første investering i Vitrolife i 2014, idet man samtidig solgte sin ejerandel i FertiliTech til Vitrolife. I dag ejer William Demant Invest ca. 22 % af virksomheden.

Vision RT

Vision RT er et engelskbaseret medicoselskab, som blev grundlagt i 2001. Selskabet udvikler og producerer kamerasystemer og software, der forbedrer og effektiviserer anvendelsen af røntgenstråling til behandling af kræftsvulster. Kamerasystemerne gør det muligt at monitorere og positionsstyre patienten i realtid, så det sikres, at patienten ligger i den korrekte position under strålebehandlingen, og at kræftpatientens raske celler og væv udsættes for så lidt skadelig stråling som muligt.

William Demant Invest A/S erhvervede cirka 89 % af aktierne i Vision RT i 2018.

Borkum Riffgrund 1

I 2012 indgik William Demant Invest A/S i et joint operation med KIRKBI A/S og DONG Energy A/S med henblik på bygning og opstilling af 77 vindturbiner på hver 3,6 MW i Nordsøen ud for den tyske kyst.

Den ene halvdel af Borkum Riffgrund 1 ejes af Boston Holding A/S, hvoraf William Demant Invest A/S ejer 37 % og KIRKBI A/S de resterende 63 %. DONG Energy A/S ejer den anden halvdel.